Owoce Lesne Herbata Owocowa
Sposób parzenia
Opis herbaty
Owoce leśne to bogata w wyjątkowe aromaty mieszanka. Owocowy smak i bogaty aromat sprawia, że herbata jest idealną propozycją na gorące, wakacyjne miesiące. W jej składzie odnajdziemy owoc dzikiej róży, jabłko, hibiskusa, czarny bez, jarzębinę, aronię, jeżynę, czarną porzeczkę i rodzynki. Prawdziwie owocowa moc!
Składniki
Owoc dzikiej róży, jabłko, hibiskus, czarny bez, jarzębina, aronia, liofilizowana jeżyna i czarna porzeczka, rodzynki, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Polska
Sposób przygotowania
- Owoce Leśne należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Owoce Leśne - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel mieszankę od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(4-7 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.